Lipitori în produsele alimentare ar putea declanșa repercusiuni semnificative, și în diverse locații de pe glob sunt atât de populare pentru a lovi serios în agricultură, precum și starea de sănătate a populației. De asemenea, dacă promovarea de precauție sănătate proceduri poate reduce dramatic vizibilitatea, alimentele sunt în continuare amenințate de aceste persoane nedorite, în special atunci când acestea sunt create și salvate într-un mod care nu este optimă. Sunt o mulțime de, în plus, boala este conectat la paraziți, cum ar fi toxoplasmoza și taenia, cu un impact semnificativ la nivel mondial. După ce au examinat riscurile pentru aflatoxine în produsele alimentare, în acest moment, vom încerca cu siguranță pentru mai multe informații despre creaturi care pot infesta alimentele, și, de asemenea, intimida umane microorganism.
Ce sunt și cum se răspândesc?
Prin definiție, parazitii sunt fiinte care obțin substanțe nutritive, precum și de securitate din alte microorganisme vii. Acesta este popular ca cei care sunt contagioase cu puterea sociala cheltuieli masive, cu un efect foarte voinic pe lumea gama, dar detaliile și cunoștințe pentru a lupta cu ei, sunt de multe ori rău, de fapt, de obicei nu este foarte puțin cunoscute privind originea lor, capacitatea de a răspândit în organism, precum și corelația cu anumite boli. Autoritatea europeană pentru siguranța alimentară (Efsa) confirmă faptul că, dacă este prezent în produsele alimentare, aceste creaturi pot declanșa o varietate de boli, atacarea organelor precum și celulele musculare, cu o serie de simptome nu sunt întotdeauna simplu de a evalua rapid.
Paraziți în alimente, în plus față de virusuri și, de asemenea, germeni, poate fi responsabil de zoonoze, infecții transmise de la animale din cauza consumul de alimente sau lichide contaminate, sau de contact contaminate cu animale de companie. În nostru scrie-up pe salmonella, am cercetat unul dintre cele legate de alimente microbiene una dintre cele mai bine-cunoscute, precum și de preferat.
De asemenea, în cazul în care nivelurile de severitate pot fi foarte diferite, de la semne că sunt ușoare fel de mult ca letală patologii, toate aceste creaturi obține în organism din tractul intestinal, care de multe ori apar primele simptome de infecție.
Cei mai periculoși paraziți
Multe dintre microbi cele mai tipice locuiesc în tractul intestinal al animalelor sănătoase, crescute pentru producția de alimente. În consecință, riscul de contaminare de-a lungul lanțului de aprovizionare, efectuarea de intervenții esențiale pentru prevenirea, precum și de control. Zoonoze, mai mult decât atât, alcătuiesc un risc de a nu fi luat prea ușor, răspândită în întreaga lume, cu peste 320.000 de cazuri găsite în fiecare an, în Uniunea europeană, un număr care este cu siguranță mai mare dacă te gândești la episoade care nu sunt detectate.
Pe continentul nostru, mai ales, Efsa a raportat o medie de mai mult de 2.500 de situații de un an de infecții și boli parazitare, conectate prin aportul de alimente. În scopul de a opri posibil riscurile de sănătate precum și răspândirea de aceste microorganisme, de ani de zile în Ue este în conformitate cu un sistem integrat de tehnica de protecție, care acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la produsele agricole de fabricație la mese. Evaluarea și administrarea de amenințare implică participant Membre, de Plată și, de asemenea, Parlamentul european, Efsa și, de asemenea, Centrul european pentru starea de prevenire și control al bolilor (Ecdc), cu prompt de comunicare de pericol.
Efsa, în special, contribuie cu recomandările științifice și asistența experților săi, inclusiv etapa de colectare și evaluare a datelor cu privire lipitori în produsele alimentare, cu toate acestea, de asemenea, în formularea de sugestii cu privire la măsuri de control precum și să ia șansa de scădere. Împreună cu Ecdc, de asemenea, lucrează împreună în procesul de fabricație a unui raport anual privind apariția de paraziți în produsele alimentare, precum și infecții asociate cu ele. Organisme naționale și cartierul plan, cu toate acestea, este calificat să ia decizii privind tehnici și, de asemenea, obiective de-a face cu frecvența de paraziți în lanțul alimentar. În evitarea daunelor cauzate de iritanti, cum am văzut, acțiunile au fost executate la fel de scrupulos.
Mâncarea dăunează lumii
Fao și Oms au colaborat în scrierea unui raport, publicat în 2014, pentru a examina impactul insecte din alimente asupra sănătății publice și de wellness, precum și comerțul, de asemenea, luând în considerare înțelegerea dobândite până acum la aceste preocupări. La solicitarea comisiei Codex Alimentarius, organismul care stabilește alimente criterii la globul de gradul– ambele entități au atras la nivel national guvernele federale pentru a aduna informații cuprinzătoare, apelul a fost preluat de douăzeci și două de Țări, precum și un organism local. Materialul a fost examinat de o compensație de experți, care a pus împreună o primă listă de 93 de lipitori, după care a scăzut de la 24 la bază: numărul de condiții cauzate de pe planeta; de circulație internațională; morbiditatea severă și cronică; impactul economic.
Ulterior, lista a fost selectat, chiar mai mult, pentru a face un fel de clasament un semn al 10 paraziți mai feroce, așa cum vom vedea cu siguranță în scurt timp. Acest lucru, în plus, s-a stabilit scopul, nu de-al doilea de a veni cu brand-noi standarde pentru a evita focare, pentru a ajuta la comerț și, de asemenea, țări de a restricționa insecte alimentelor pe tot parcursul lanțului de aprovizionare, ridicarea gradului de conștientizare a publicului și mass-media.
Lasă un răspuns